Overslaan en naar de inhoud gaan

Centrale ligging

Limburg kenmerkt zich door een open economie en een ondernemersvriendelijk klimaat. 60% van de Europese koopkracht ligt binnen een straal van 500km. Limburg vormt het hart van de “De Blauwe Banaan”, een Europese megalopolis, met meer dan 85 miljoen inwoners. Deze regio wordt gekenmerkt door stedelijke gebieden in Europa die met elkaar verbonden zijn, en het centrum van Europa vormen als het gaat om economie, innovatie en beslissingsmacht. Op dit moment omvat “de Blauwe Banaan” één van 's werelds grootste concentraties aan mensen, geld en bedrijfsleven.

Limburg ligt in de nabijheid van belangrijke Europese beslissingscentra zoals Brussel, Amsterdam, Frankfurt, Londen, Parijs en Straatsburg.

Kenniscentra

De provincie Limburg ligt midden in de kennisdriehoek ELAt (Eindhoven, Leuven, Aachen), een intens gelinkt netwerk van universiteiten en onderzoekscentra. Drie hogescholen, de Universiteit Hasselt en goede samenwerkingsverbanden met de universiteiten van Leuven, Aken en Maastricht maken van Limburg een hechte kennisregio. Andere universiteiten gelegen in de nabijheid van Limburg zijn de Technische Universiteit Eindhoven, de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Luik.

Industriepolen

Limburg is centraal gelegen tussen drie grote Europese industriepolen, met name de Vlaamse Driehoek, de Nederlandse Ruit en het Duitse Ruhrgebied. De gunstige ligging van Limburg in West-Europese context en het aanbod van zeer goed uitgeruste beschikbare bedrijventerreinen garanderen de economische ontwikkeling van Limburg, ook in de toekomst.

Contact opnemen

Corda Campus - gebouw 6B
Kempische Steenweg 303 bus 101
BE - 3500 HASSELT
T +32 11 27 23 12

Nieuwsbrief