Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlotte bereikbaarheid en multimodale ontsluiting

Limburg ligt in het hart van Europa. De provincie is goed ontsloten en bereikbaar via verschillende vervoersmodi.

Autowegen

België heeft het op één na dichtste wegennet van Europa met drie keer zoveel snelwegen als gemiddeld in Europa. Dit uitgebreide en goed onderhouden wegennet verbindt Limburg rechtstreeks met de belangrijkste Europese steden. Twee belangrijke autosnelwegen doorkruisen Limburg: de E313 (verbindt Limburg met Antwerpen, Luik en Luxemburg) en de E314 (rechtstreekse verbinding naar Aken, Köln en Brussel). Limburg kent weinig of geen verkeersfiles.

Treinverkeer

Het goed uitgeruste spoorwegennet is geschikt voor het vervoer van personen en goederen. Het zorgt dagelijks voor vlotte treinverbindingen naar de belangrijkste Europese steden, de havens van Amsterdam en Rotterdam en de rest van Europa. Gecombineerd met een goederenstation op of in de buurt van bedrijventerreinen zorgt het spoorwegennet voor een ideale ontsluitingsvorm voor tal van bedrijven in Limburg.

Waterwegen

De belangrijkste waterweg voor goederenvervoer in België is het Albertkanaal. Dit kanaal start in de haven van Antwerpen en doorkruist de volledige provincie Limburg. Via het Albertkanaal is Limburg rechtstreeks verbonden met de haven van Antwerpen, de tweede grootste haven van Europa en de zevende van de wereld. Op het Albertkanaal kunnen schepen varen met een lengte van 134 meter en een breedte van 12,50 meter. Duwvaart is mogelijk voor konvooien tot 200 meter lengte en 23 meter breedte. Jaarlijks worden meer dan 40 miljoen ton goederen over het Albertkanaal vervoerd. Het Albertkanaal is een belangrijke troef in de uitbouw van Limburg als logistieke poort naar Europa. Langs het Albertkanaal worden circa 150 ha logistieke bedrijventerreinen ontwikkeld. De verdere uitbouw van de terminal in Meerhout langs het distributiecentrum van Nike, is hierbij een unieke troef.

Luchtverkeer

Belangrijke internationale luchthavens in de omgeving van Limburg zijn Brussels Airport, Düsseldorf Airport, Charles de Gaulle Parijs en Londen Heathrow. De meest nabijgelegen regionale luchthavens zijn gelegen in Maastricht, Luik-Bierset, Charleroi, Eindhoven, Antwerpen en Keulen.

Contact opnemen

Corda Campus - gebouw 6B
Kempische Steenweg 303 bus 101
BE - 3500 HASSELT
T +32 11 27 23 12

Nieuwsbrief